Roletta

Roletta

A roletta az árnyékolástechnika klasszikus kedvence, egyszerűség és könnyű működtetés jellemzi. Lehúzva intimitást biztosít otthonának, míg felhúzva, szinte észrevétlenül enged gyönyörködtetni a kinti látványban. A roletta rendszerek folyamatosan fejlődtek, de a koncepció mindig az egyszerűség marad. Az ablak felső vízszintes síkjához erősített tengelyre vászonanyag tekeredik fel. A különböző szerkezetek, mechanizmusok mozgatják (pl.: rugós, gyöngyláncos, motoros). Változatos sokszínű textíliák lehetőséget adnak, hogy megtalálja az otthonához legjobban illő megoldást. Választhat elegáns tokozott, vagy filigrán tok nélküli szerkezetet, lefutó sínes vagy oldalmegvezetés nélküli rendszert. A rolettás gyakorlati haszna mellett, fontos kiemelni dekoráló funkcióját, a roletta otthona díszévé válhat. A textília hangulatteremtő képességének köszönhetően bármely helyiségben alkalmazható. A textília taszítja a szennyeződéseket és a gombásodás ellen is tökéletesen véd. Nagy előnye, hogy olyan helyekre is felszerelhető, ahol nem alkalmazható hagyományos függöny. Építhető oldalfalra, mennyezetre és ferde síkú nyílászárókra.

Gyöngyláncos roletta fényáteresztő anyagból: az ablak v. az ablak felett lévő sík (vízszintes) felületre rögzítve, végtelenített gyöngyláncos mozgatással, impregnált (portaszító) anyaggal ami a fényt megtöri ugyan de azért enged is át, hogy a szoba ne legyen teljesen sötét.

Fényzáró roletta gyöngyláncos fényzáró anyagból: az ablak v. az ablak felett lévő sík (vízszintes) felületre rögzítve, végtelenített gyöngyláncos mozgatással, impregnált (portaszító) anyaggal ami a teljesen fényzáró ezért nem enged át fényt.

Gyöngyláncos rolettafényvisszaverő anyagból: az ablak v. az ablak felett lévő sík (vízszintes) felületre rögzítve, végtelenített gyöngyláncos mozgatással, impregnált (portaszító) anyaggal ami a teljesen fényzáró, nem enged át fényt és a külseje ezüstös fényvisszaverő réteggel van ellátva ami a hő nagy részét visszaveri.

Rugós roletta fényáteresztő anyagból: az ablak v. az ablak felett lévő sík (vízszintes) felületre rögzítve, föntről lefele húzva bárhol megakasztva, impregnált (portaszító) anyaggal ami a fényt megtöri ugyan de azért enged is át, hogy a szoba ne legyen teljesen sötét.

Rugós roletta gyöngyláncos fényzáró anyagból: az ablak v. az ablak felett lévő sík (vízszintes) felületre rögzítve, föntről lefele húzva bárhol megakasztva, impregnált (portaszító) anyaggal ami a teljesen fényzáró ezért nem enged át fényt.

Rugós roletta fényvisszaverő anyagból: az ablak v. az ablak felett lévő sík (vízszintes) felületre rögzítve, föntről lefele húzva bárhol megakasztva, impregnált (portaszító) anyaggal ami a teljesen fényzáró, nem enged át fényt és a külseje ezüstös fényvisszaverő réteggel van ellátva ami a hő nagy részét visszaveri.