Reluxa

Reluxa

Reluxa az egyik legrégibb legismertebb árnyékoló amit egyszerű felépítése kedvező ára nagyon közkedveltté tette. Reluxa kezdetleges korszakában csak néhány szín volt a választék, 35mm-es változatban, volt kapható. A reluxa karnisában a zsinór súrlódott, valamint a lamellák silány minőségűek (néhol műanyagból) voltak ezért a napsütéstől meghajlottak, eltöredeztek.

A Reluxa hazánkban igazi trendinek számított, a panellakások slágereként szerepelt. A reluxa napjainkban gazdag színválasztékban kb. 50színben, OPM alumínium lamellákból készül. Keskenyebb dekoratívabb lett 16mm, 25mm-es kivitelben készül. A reluxa karnis alapáron szinterezett fehér, a reluxa zsinór mozgása forgócsapszegeken történik.

Napjainkban reluxák színharmonizált kivitelben is készíthetők (sin és a zsinór a lamella színével harmonizál). A reluxa feszíthető (lamellák közé beépített feszítőzsinórral) ami lehetővé teszi, hogy a reluxa együtt mozgását az ablakkal ezért kiválóan alkalmas az új műanyag bukó-nyiló nyílászárók árnyékolására, de akár a ferde(VELUX) tetőéri ablakok árnyékolására is.

A reluxa töretlen népszerűségét nem csak a minőségi változás okozza. A fény irányának-szögének egyszerű szabályozása, a kis helyigénye, alacsony ára, hosszú élettartama miatt a reluxa ma is az egyik legnépszerűbb belső árnyékoló. A Reluxa talán ez egyetlen árnyékoló mely bárhová felszerelhető, plafonra, ablakra, ablakközé, ablak elé, térelválasztóként is. Már Fa (bambusz) vagy fa mintázatú kivitelben is készíthető ezért a különösen igényes lakrészek árnyékolásánál is figyelembe kell venni.Irodákba magánlakásokba egyaránt kedvelt árnyékoló a reluxa.

Reluxák leggyakoribb típusai

Reluxa 25mm-es (de létezik 16mm-es kivitel is) alumínium lapok, kb. 50féle színben, föntről lefele zsinóros mozgatással és egyedülállóan a lapok vízszintes forgatásával egy üvegpálca segítségéve a fény szögét állítva, függőleges felületre.

Reluxa 25mm-es (de létezik 16mm-es kivitel is) feszítéssel, vékony alumínium lapok, kb. 50féle színben, föntről lefele zsinóros mozgatással és egyedülállóan a lapok vízszintes forgatásával egy üvegpálca segítségével a fény szögét állítva, a két oldalán megvezetéssel ami lehetővé teszi a nem csak függőleges felületekre való alkalmazását. Kiválóan alkalmas az új típusú bukó-nyíló ablakoknál v. a Velux ablakoknál. Üvegpálcás vagy bovdenes mozgatással.

Fa reluxa 25-50mm-es kivitelben egyaránt, 3mm-es fa lapokból, lapok 10féle színben, föntről lefele zsinóros mozgatással és egyedülállóan a lapok vízszintes forgatásával egy üvegpálca segítségéve a fény szögét állítva.

Fa reluxa 25-50mm-es kivitelben egyaránt, 3mm-es fa lapokból feszítéssel, 10féle színben, föntről lefele zsinóros mozgatással és egyedülállóan a lapok vízszintes forgatásával egy fa v. üvegpálca segítségével a fény szögét állítva, a két oldalán megvezetéssel ami lehetővé teszi a nem csak függőleges felületekre való alkalmazását. Kiválóan alkalmas az új típusú bukó-nyíló ablakoknál.